500 г
риби, 4 баклажана, 100 г
рослинної або топленого масла, 1 ст. ложка борошна, 125 мл гранатового соку,
зерна граната, зелена цибуля, чабер, базилік, петрушка, сіль.Баклажани нарізати
кружечками, залити солоним окропом і потримати в ньому 2 хв. Воду злити,
баклажани викласти в один шар на дошку, покласти зверху іншу дошку, притиснути
вантажем. Потримати близько півгодини, а потім обсмажити в розпеченому маслі.
Рибу очистити, нарізати невеликими шматками, вимити, обсушити, посолити,
обваляйте в борошні, обсмажити в киплячому маслі з усіх сторін.Готову рибу
викласти на блюдо, навколо і зверху розкласти баклажани, полити соком, посипати
подрібнених цибулею і зеленню, а також зернами граната...
250 г
філе тріски або морського окуня, 600
г картоплі, 1 морква, 0,5 кореня петрушки, 1 маленька
цибулина, лавровий лист, чорний перець горошком, сіль.Рибу нарізати невеликими
шматочками. Картоплю, петрушку і моркву очистити і нарізати соломкою, цибуля -
півкільця.Моркву відварити в підсоленій воді до підлозі готовності, додати
цибулю, петрушку і картоплю, довести до кипіння, покласти рибу, лавровий лист,
перець, посолити за смаком. Варити до готовності...
700 г
філе свіжого тунця, 4 ст. ложки рослинної олії, 8 скибочок бекону, 20 свіжих
печериць, 20 головок цибулі-севка, 3 стебла селери, 3 моркви, 4 ст. ложки
борошна, 1 склянка подрібнених помідорів без шкірки і насіння, 2 склянки
червоного вина, 1 склянка яловичого бульйону. 2 ч. ложки гострого соусу, 1 ч.
ложка соєвого соусу, 0,5 ч. ложки солодкої гірчиці, 0,25 ч. ложки чорного перцю
грубого помолу, 0,25 ч. ложки солі.Бекон нарізати смужками. Стебла селери
дрібно порубати. Моркву очистити і нарізати тонкими кружечками або тонкою
соломкою. Філе риби нарізати маленькими кубиками. Бекон обсмажити на сухій
сковороді, додати рослинну олію, очищену цибулю-севок (цілими цибулину), селера
і моркву, ретельно перемішати і обсмажити суміш на слабкому вогні, постійно
помішуючи, протягом 3-5 хв. Додати борошно і пассеровать ще 3 хв.Після цього
покласти очищені і нарізані гриби і помідори, влити вино, бульйон, додати
гострий і соєвий соус, гірчицю, перець і сіль. Накрити кришкою і тушкувати на
слабкому вогні ще 20 хв. Потім додати і готувати 30 хв під кришкою...
1 кг
коропа, 200 г
свіжих білих грибів або печериць, 70
г вершкового масла, 2 цибулини, 1,5 склянки сметани, 100 г тертого гострого сиру,
1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки панировочных сухарів, білий мелений перець,
сіль.Рибу очистити, випотрошіть,
зрізати філе, викласти його на змазаний маслом деко, запекти в розігрітій
духовці, не доводячи до готовності...
1 кг
риби, 50 г
вершкового масла, 1 склянку свіжого кизилу (або 0,5 склянки сушеної), часник,
кріп, сіль.Рибу очистити, випотрошіть, нарізати порційними кусками. Форму
змастити олією, викласти рибу, посипати її сіллю. Запікати в духовці до
утворення рум’яної ко-рочки. Кизил залити такою кількістю води, щоб вона ледь
покривала ягоди, відварити, протерти через сито разом з рідиною, посолити, додати
товчений часник за смаком, знову протерти.Рибу викласти на блюдо, залити
Кизилова підливою, посипати подрібненої зеленню...
200 г
шпроти в олії, 200 г
м’якоті білого хліба, 2 зубчики часнику, 15 г зелені петрушки, 0,5 лимона.Часник
розчавити. Петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати. З лимона вичавити сік.
Хліб дрібно нарізати, подрібніть за допомогою блендера в крихту. Додати шпроти
разом з олією, часник і сік. Збити до утворення однорідної маси. Додати зелень
і перемішати...
500 г
будь-якої риби, 1 цибулина, 2 солоних огірка, 2 ст. ложки рослинної олії, 1-2
ст. ложкі томатної пасти, 1 склянка води, червоний мелений перець, сіль.Рибу
нарізати порційними кусками. Цибулю дрібно порубати, обсмажити в олії,
перекласти в горшочек, поставити в духовку. Тушкувати 10 хв. Потім покласти
рибу, нарізані кружечками огірки, потім ще 10 хв.Посолити і поперчити до смаку,
влити воду, додати томатну пасту, накрити горшочек кришкою і тушкувати в
духовці до готовності...