2 оселедця слабкою солі, 10 бульб картоплі, 2 маринуванні або солоних
огірка, 1 яйце, 1 помідор, кріп.Для соусу: 1,5 склянки сметани, 2 ч. ложки
гірчиці, цукор, білий Меленна перець.Оселедець очистити від шкіри і кісток,
нарізати дуже тонкими скибочками. Картопля відварити в мундирі, остудити,
очистити, нарізати невеликими кубиками. Огірки нарізати "маленькими
кубиками. Яйце зварити круто, остудити, очистити, нарізати скибочками. Помідор
вимити, обсушіті, нарізати тонкими шматочками. Кріп вимити, обсушіті, дрібно
порубаті.З’єднати оселедець, картопля та огірки, залити соусом, пріготованім з
сметани, гірчиці, цукру і перцю. Дати настоятіся в холодильнику. Перемішати,
викласти в салатники, посипати кропить, прикрасити шматочками помідора,
скибочками яйця. Замість огірків можна використовувати 2 кисло солодких яблука
або 100 г
зеленої цибулі.
|