700 г
філе свіжого тунця, 4 ст. ложки рослинної олії, 8 скибочок бекону, 20 свіжих
печериць, 20 головок цибулі-севка, 3 стебла селери, 3 моркви, 4 ст. ложки
борошна, 1 склянка подрібнених помідорів без шкірки і насіння, 2 склянки
червоного вина, 1 склянка яловичого бульйону. 2 ч. ложки гострого соусу, 1 ч.
ложка соєвого соусу, 0,5 ч. ложки солодкої гірчиці, 0,25 ч. ложки чорного перцю
грубого помолу, 0,25 ч. ложки солі.Бекон нарізати смужками. Стебла селери
дрібно порубати. Моркву очистити і нарізати тонкими кружечками або тонкою
соломкою. Філе риби нарізати маленькими кубиками. Бекон обсмажити на сухій
сковороді, додати рослинну олію, очищену цибулю-севок (цілими цибулину), селера
і моркву, ретельно перемішати і обсмажити суміш на слабкому вогні, постійно
помішуючи, протягом 3-5 хв. Додати борошно і пассеровать ще 3 хв.Після цього
покласти очищені і нарізані гриби і помідори, влити вино, бульйон, додати
гострий і соєвий соус, гірчицю, перець і сіль. Накрити кришкою і тушкувати на
слабкому вогні ще 20 хв. Потім додати і готувати 30 хв під кришкою.
|