Беру не багато гороху, додаю щіпку питтєвої соди, заливаю водою й витримую в
ній 3 доби. Потім у тій же воді варю доти, поки піна не підніметься до самого
верху посуду. Охолоджую горох і промиваю водою. Насадка виходить м'яка,
горошини не розсипаються, коли насаджиуєш їх на гачок...
Крупа потрібна із цілих зерен. Їх спочатку
замочують у холодній чистій воді протягом 2 годин, а потім каструлю ставлять на
слабкий вогонь і варять. Розпарювання закінчують після того, як зерна 5-6
хвилин побудуть у киплячій воді. Після каструлю вкутують і тримають до
остигань. Потім зерна промивають у друшляку і сушать на чистому папері...
Мабуть, всі досвідчені риболови знають, наскільки
добре привертає ляща або коропа прикормлювання на основі пшоняної каші. Є
тільки один недолік пшонки , як прикормки - вже дуже швидко вона насичує рибу
до такого ступеня, що та перестає звертати увагу на найпривабливіші насадки...
Багато риболовів використовують манку як прикормку
або наживку, але не всі з них користуються манкою правильно. Все залежить від
того, яку рибу ви хочете зловити...
Зерна заливаються холодною водою на ніч або навіть трохи довше. Після цього в
деяких з'являться білі паростки. Потім в каструлі доводиш до кипіння і на
слабкому вогні продовжуєш варити (майже не кипить), залежно від якості зерна
коноплі будуть готові протягом 30-60 хвилин варива. Готові зерна виглядають
такими чорними напіврозкритими і із зерна вилазить маленький паросток.
Якщо ти таке зернятко роздавиш пальцями і понюхаєш, то відчуєш приємний терпкий
запах. Зерна, які не потонули, викидаєш - вони порожні і заважатимуть...