Якщо ви вирішили ловити чебака, то краще всього в
манку додати часник, а якщо ляща або підлящика - підійдуть анісові краплі або
подрібнені зернятка анісу. У разі ж лову в'яза або сазана краще всього
використовувати ванільний цукор або пудру.
Приготування прикорму і наживки полягає в наступному: Для прикорму берете
літрову каструлю, висипаєте в неї два стакани манної крупи і заливаєте її
водою. Даєте їй настоятися 2 - 3 години, потім ставите варити. Каша вариться
30- 40 хвилин, для в'язкості можна додати 2 столових ложки пшеничної муки і за
5 -10 хвилин до закінчення варива додаєте відповідні ароматизатори: часник,
аніс або ванільний цукор.
Для наживки насипаєте півстакана манки і даєте їй також пару годин наполягати.
Потім потрібно злити воду і вміст стакана розділити на 4 - 5 частин, виклавши
їх на наперед приготовані серветки з марлі, після чого туго зав'язати, додавши
перед цим відповідну присадку - часник, аніс або ванільний цукор - і опустити в
киплячу воду. Варити потрібно приблизно 30 хвилин. В результаті виходить
щільна, як гума, приманка з відповідним смаком, яка добре сидить на гачку.
Для лову крупної риби, типу в'яза або сазана, з манки, що настоюється, формуєте
кулі діаметром 1,5 см,
усередину ховаєте невеликий клаптик вати і також додаєте присадку. Після чого
кожна куля окремо щільно зав'язуєте в марлеву серветку і опускаєте в киплячу
воду. Через 30 хвилин ваші "бойли" будуть готові.
Ловити на наживку з манки можна як на вудку поплавця, так і на донку і
закидушку з годівницею. Головне, щоб прикормка і наживка були з одним запахом,
оскільки різні запахи відлякують рибу.
Звичайно, не можна дати стовідсоткової гарантії, що, згідно вищесказаним
рекомендаціям, ви ловитимете саме ту рибу, про яку вам розповіли. Адже у
кожного водоймища свої особливості і, відповідно, свої приманки і різні
хитрощі.
|