Для лову однієї певної снастю можна використовувати
кілька видів штучних приманок. Так, для лову спінінгом зазвичай
використовуються в основному блешні і воблери, можна використовувати деякі види
м'яких або комбінованих приманок. При лові на доріжку (троллінгом) зазвичай
використовують класичні блешні і воблери. в схил ловлять на зимові блесни і
блешні. Нахлистом ловлять на мушки і стрімери.Іскусственние приманки потрібно
пробувати для лову власноруч. На сусідніх водоймах риба може брати на абсолютно
різні приманки. Не потрібно купувати в магазинах всі можливі приманки або
робити їх вручну. Потрібно, як правило, Воблер мати при собі кілька штук
приманок різної форми і забарвлення, і експериментувати з їх грою...
Штучна приманка - це пристосування, виготовлені з
неїстівних для риби матеріалів, які імітують природні насадки. В основному
штучні приманки застосовуються для ловлі великої хижої риби. Штучна приманка
створюється таким чином, щоб залучати рибу своїм рухом і забарвленням, іноді
запахом...
Для того, щоб правильно підібрати насадку, треба
перш за все знати, чим харчуються риби і від чого залежать їх смаки.
Відомо, що кожному виду риб властивий певний харчовий комплекс: є риби, що
харчуються рослинною їжею, є ті, що поїдають дрібних донних тварин, а є хижі,
такі, що полюють за іншими рибами...
Давно було відмічено, що ті прикормки, які добре
працюють літом, взимку ж або не працюють, або навіть викликають негативні
реакції у риб, особливо у тих, які у пошуках корму користуються більше своїм
нюхом, ніж дотиком або бічною лінією...
Почувши слово Ароматизатори, риболови реагують
по-різному. У одних це асоціюється з ваніллю, анісом і тертим насінням. У
головах "більш просунутих" промайнуть ще фруктові есенції...
Беру не багато гороху, додаю щіпку питтєвої соди, заливаю водою й витримую в
ній 3 доби. Потім у тій же воді варю доти, поки піна не підніметься до самого
верху посуду. Охолоджую горох і промиваю водою. Насадка виходить м'яка,
горошини не розсипаються, коли насаджиуєш їх на гачок...
Крупа потрібна із цілих зерен. Їх спочатку
замочують у холодній чистій воді протягом 2 годин, а потім каструлю ставлять на
слабкий вогонь і варять. Розпарювання закінчують після того, як зерна 5-6
хвилин побудуть у киплячій воді. Після каструлю вкутують і тримають до
остигань. Потім зерна промивають у друшляку і сушать на чистому папері...