Два стакани смажених насіннячок (можна макуху соняшника, але
насіннячка запашніші і маслянистіші), пачка панірувальних сухарів, пачка
вівсяних пластівців, з пів кіло пшоняної крупи, 2-3 упаковочки ванільного цукру
(звичайний кондитерський).Спочатку, запарюємо пшенку (саме запарюємо, а не
варимо - нам потрібно, щоб вона просто розбухнула, залишаючись при цьому досить
твердою. Поки запарюється крупа, мелемо на м'ясорубці або на кофемолці
насіннячка і змішуємо їх з вівсяними пластівцями, цукром і панірувальними
сухарями. Як тільки буде готова крупа (десь близько двох годин), додаємо крупу
і ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Глину можете додати удома, а
можна вже і безпосередньо на місці рибалки. Якщо лов предстоїт на течії - при
додаванні води в отриману суміш прагнемо отримати ту, що в'язку і тугу
підгодувала. Якщо ж ловити збираємося в стоячій воді - води взагалі потрібно
зовсім небагато, лише щоб була можливість скатати кулі для занедбаності. Залежно
від смаку місцевого карася, замість ванілі можна використовувати будь-який
інший ароматизатор - анісове масло, часник і так далі Чим хороша прикормка?
Перш за все, достатньою дешевизною, але при цьому вельми високою ефективністю.
Крім того, як вже говорилося вище, відсутність каші в ролі єднального не дає
насичуватися рибі, що підійшла. Та, що так само дана прикормка непогано працює
по дрібному лящеві.
|