1 великий лящ, 0,5 склянки ікри, 0,5 склянки дрібно нарізаної ріпчастої
цибулі, 0,5 склянки гречаної крупи, рослинна олія, 1 ст. ложка сметани, зелень,
лимонний сік, сіль.Рибу очистити, видалити нутрощі і зябра, ретельно вимити,
натерти сіллю всередині і зовні і змастити олією.Цибулю і ікру підрум’яниться
на рослинній олії.Гречану крупу відварити в підсоленій воді до готовності, але
не розварюються. Перемішати з цибулею та ікрою.Получившим фаршем начинити леща.
На деко налити трохи олії, покласти леща,обмазати його сметаною і запекти в
духовці.Готову рибу нарізати порційними кусками, полити лимонним соком і
прикрасити зеленню.
|