Свіжі шампіньйони
очистити, промити, нарізати тонкими скибочками, скласти в сотейник, додати
масло, сіль, мелений перець і влити 2 столових ложки води. Закрити сотейник
кришкою і протушкувати гриби на слабкому вогні 10-15 хвилин. Почищену і
випатрану рибу натерти зовні і всередині сіллю. Заправити тушковані гриби
вершковим маслом, розтертим з сирими жовтками, меленими сухарями і білками,
збитими в піну. Посолити, ретельно перемішати. Заповнити цим фаршем черевце
риби і зашити білими нитками. Викласти на невелике деко, залити розтопленим
маслом, поставити в духовку і запікати приблизно 40-45 хвилин, періодично
поливаючи соком, узятим з дна дека. На гарнір подати смажену картоплю і зелений
салат. Тим, хто любить рибу соковиту, можна за 5 хвилин до кінця запікання
залити її сметаною (1/2 склянки). Перед подачею на стіл витягнути нитки.
|