Середа, 19.02.2020
Все про рибу, Всё о рыбе, All about fish
Меню сайту
Tak.ru
BannerFans.com
Форма входу
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Категорії розділу
Наша кулінарія [30]
Соціальні мережі
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » Кулінарія » Наша кулінарія

Як приготувати правильно Юшку (Уху)

Юшка з риби (Уха) готується обов’язково з декількох видів риб, і перш за все прісноводих – йоржів, окунів, пічкурів, судака, миня, сига, стерляді та ін. Кожна риба, що належить тому чи іншому виду, має певні, тільки їй якостями. Так, йорж, окунь і сазан надають рибні юшці клейкість (навар) та смак, а піскар, минь, сиг і стерлядь – ніжність і особливу насолоду смаку. Найсмачнішою виходить юшка з риби, приготована з живої або щойно спійманох риби рибалками. Варто рибі полежати хоча б кілька годин, як юшка з неї вже не вийде такою смачною.У юшку з живої риби для смаку можна додати тільки одну цибулину.    Якщо ж рибна юшка вариться із сонної риби, то в неї обов’язково кладуть білі коріння, спеції (перець, лавровий лист), цибулю, зелень і кілька скибочок лимона.

Щоб юшка (уха) вийшла наваристою, беруть мілку рибку і закладають на самому початку варіння і варять її 1,5-2 години до повного розварювання, тобто до тих пір, поки вона не перетвориться на кашу, а потім проціджують і охолоджують. В охолоджений рибний бульйон закладають шматки великої риби, варять її на слабкому вогні до готовності, а потім подають із бульйоном, розкладаючи в кожну супову миску по шматку риби.

Що стосується кількості риби , яка необхідна для приготування наваристою і смачної юшки, то риби краще взяти з розрахунку 1 кг на 1,0-1,5 л води.

Щоб юшка (уха) вийшла світлою і прозорою, можна використовувати рибну ікру, отриману при потрошінні риби, або збиті яєчні білки. Для освітлення 1 л. бульйону необхідно взяти 1 / 3 склянки ікри, потовкти її як можна дрібніше, влити півсклянки холодної води, розмішати, влити склянку процідженої гарячої юшки, розмішати і теплою влити в загальну проціджену вуха, ретельно перемішавши. Юшку з відтяжкою накривають кришкою, проварюють на слабкому вогні 10-15 хвилин до тих пір, поки вона не стане прозорою, а потім проціджують через щільну серветку і знову доводять до кипіння.

СМАЧНОГО!!!

Категорія: Наша кулінарія | Додав: Marik (11.04.2011)
Переглядів: 1631 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Wmlink
BannerFans.com
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Wmlink
BannerFans.com
Наші відвідувачі
Copyright MyCorp © 2020
Конструктор сайтів - uCoz