У Фінляндії фаршировану рибу часто
завертають таким чином, що хвіст знаходиться в роті риби, і готують в круглій
каструлі.На 4-6 порцій: очищена щука з невідрізаною головою -1,5 кг Начинка з
чорносливу відварений рис - 60
г зварені круто і нарізані яйця - 2, розм'якшене
вершкове масло -15 г,
чорнослив без кісточок, розмочений в теплій воді 6-8 Верх з мелених сухарів
збиті яєчні білки мелені сухарі 2 ст. ложки морська сіль, - ''/, ч. ложки білий
перець ''/з ч. ложки вершкове масло, нарізане невеликими шматочками Ретельно
витріть рибу паперовим рушником.Змішайте рис, нарізані яйця і розм'якшене
вершкове масло. Не-щільно заповните порожнину риби цією сумішшю. Поверх начинки
покладете чорнослив. Сшейте краю порожнини міцною ниткою. Нагрівайте духовку до
180"С (рівень 4). Змастіть слівоч-ним маслом дно і стінки жароміцної каструлі
такого розміру, щоб риба лише-лише входила в неї, і покладете туди рибу.Верх
риби змастіть яєчним білком; посипте меленими сухарями, злитиму і перцем.
Покладете в каструлю шматочки вершкового масла і запікайте рибу протягом 1 або
1,5 години. Перевірте готовність, потягнувши на себе плавник риби. Якщо плавник
легко відділяється, риба готова. Приберіть нитку і подавайте блюдо прямо з
каструлі, використовуючи як гарнір легкий салат. СМАЧНОГО!!!
|